توجه : این فایل به صورت فایل ورد (Word) ارائه میگردد و قابل تغییر می باشد
بررسی نگاه و معنا در هنر عكاسی دارای 108 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد بررسی نگاه و معنا در هنر عكاسی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
مطلبی که در این پژوهش بیان شده است ، رساله نظری نگارنده است. این تحقیق به بررسی نگاه، جایگاه دیدن و فرآیند بینایی در هنر عکاسی می پردازد. از گذشته تا کنون برای نگارنده این سوال مطرح بود که عکاس به عنوان هنرمند چگونه جهان رودرروی خود را گزینش می کند. این دغدغه از ابتدای تحصیل ذهن محقق را به خود مشغول کرد. در سال آخر تحصیل هنگامی که جهت انتخاب پروژه پایان نامه به استاد راهنما رجوع می کند، موضوع خود را به ایشان گفته و ایشان عنوان نگاه و معنا در عکاسی را برای محقق انتخاب کردند و از محقق خواستند تا به مطالعه این موضوع بپردازند. پس از یافتن چند منبع و پیگیری در مورد چند عکاس و چند نظریه پرداز در حوزه هنر و عکاسی موضوع پیشنهادی را دنبال کرده و به فعالیت پرداخت. این تحقیق شامل یک چکیده، پیشگفتار و مقدمه ای در باب عکاسی و چهار فصل تحت عنوان دستگاه بینایی و دیدن در عکاسی – خواستگاه عکاس، گزینش کادر و زیبایی شناسی عکس می باشد. در پایان یک فهرست منابع و ماخذ و یک گزارش عملی درج شده است. نگارنده خود معتقد است که این دو مقاله نظری پیچیده، اما در عین حال مهم اند. نظریه ژاک لکان در باره فرآیند بینایی و نظریه رولان بارت در زمینه عکاسی همچنان برای محقق سنگین، اما قابل احترام است. بدیهی است می بایستی حوزه مطالعات دانشجویان عکاسی و همچنین خودم گسترش یابد تا این گونه موارد را بیشتر درک کنیم.
شما عزیزان برای دانلود پایان نامه رشته عکاسی بررسی نگاه و معنا در هنر عکاسی و مشاهده توضیحات تکمیلی به ادامه مطلب مراجعه نمایید… .
فهرست مطالب پایاین نامه نگاه و معنا در هنر عکاسی به صورت زیر می باشد :
پیشگفتار
مقدمه
فصل اول : دستگاه بینایی
قسمت های اصلی چشم انسان
نظریه ژاک لکان در مورد بینایی
لحظه رویت ، چگونگی دیدن از دیدگاه ژاک لکان
چشم روشنایی
نظریه رولان بارت در مورد عکاسی
رویت عکاسی از دیدگاه رولان بارت
فصل دوم : دیدن در عکاسی ، خواستگاه عکاس
فصل سوم : گزینش کادر در عکاسی
گزینش کادر
ثبت عکس ، فنون عکس
فصل چهارم : زیبایی شناسی در عکس
نگاه و معنای زیبایی شناسی در عکس
فهرست منابع و ماخذ
گزارش کار عملی : عکاسی ماکرو فتوگرافی (چشم ها)
پیشگفتار:
مطلبی كه به دنبال می آید، رساله نظری نگارنده است. این تحقیق به بررسی نگاه، جایگاه دیدن و فرآیند بینایی در هنر عكاسی می پردازد.
از گذشته تا كنون برای نگارنده این سوال مطرح بود كه عكاس به عنوان هنرمند چگونه جهان رودرروی خود را گزینش میكند. این دغدغه از ابتدای تحصیل ذهن مرا به خود مشغول كرد. در سال آخر تحصیل هنگامی كه جهت انتخاب پروژه پایاننامه به استاد راهنمایم رجوع كردم، موضوع خود را به ایشان گفته و ایشان عنوان نگاه و معنا در عكاسی را برای من انتخاب كردند و از من خواستند تا به مطالعه این موضوع بپردازم. پس از یافتن چند منبع و پیگیری در مورد چند عكاس و چند نظریه پرداز در حوزه هنر و عكاسی موضوع پیشنهادی را پذیرفتم و شروع به فعالیت كردم.
رساله مذكور دارای بحث بنیادی و نظری است. عكاسان هنگام ثبت عكسهای خود به جهان بیرون از دوربین و یا به تعبیری به جهان رودرروی دوربین از طریق اندیشه درونی و عنصر بینایی یعنی چشمها دست می یابند. هنر عكاسی هنر عینی است و در مرحله رؤیت، عكاس تصویر خود را ثبت می كند – در این فرآیند چشمها عمل نمی كند بلكه جهان، جهان عكاس كه همان گذشته، حال و تجربیات و نحوه اندیشیدن اوست كه در سطح عكسها مؤثر است. مبنای این تحقیق نظری بر دو مسئله دستگاه بینایی و لحظه رویت و گزینش كادر و ثبت تصویر استوار است.
تحقیق شامل یك چكیده، پیشگفتار و مقدمه ای در باب عكاسی و چهار فصل تحت عنوان دستگاه بینایی و دیدن در عكاسی – خواستگاه عكاس، گزینش كادر و زیبایی شناسی عكس می باشد. در پایان یك فهرست منابع و مآخذ و یك گزارش عملی درج شده است. نگارنده خود معتقد است كه این دو مقاله نظری پیچیده، اما در عین حال مهماند. نظریه ژاك لكان در باره فرآیند بینایی و نظریه رولان بارت در زمینه عكاسی همچنان برای من سنگین، اما قابل احترام است. بدیهی است می بایستی حوزه مطالعات دانشجویان عكاسی و همچنین خودم گسترش یابد تا این گونه موارد را بیشتر درك كنیم.
در پایان هیچ ادعایی در كامل بودن این تحقیق ندارم و امیدوارم در پژوهشهای بعدی بیشتر در باره عكاسی فرا گیرم.
مقدمه
عكاسی
اندیشه انتقادی در باب عكاسی در سدهی بیستم، بحثهایی در قبال قبول عكاسی به عنوان یك شكل هنری درابتدای این قرن، آثاری در باره تأثیر عكاسی بر رسانههای هنری قدیمیتر، تحول تاریخ این رسانه و آثار اخر نویسندگان و در راستای ارائهی نظریهی در باره این راسانه را در بر میگیرد.
بسیاری از آثار متأخر در زمینه عكاسی معطوف به جریانهای گوناگون اندیشهی پسیمدرن در راستای شالودهشكنیمدرنیسم در هنر است.
در نظر نویسندگان و هنرمندانی كه این آثار اخیر را عرضه كردهاند، پسی مدرنیسم را بحرانی در فرآیند بازنمایی غربتعریف كرد و عكاسی نقش بسیار مهمی ر در آن ایفا كرده است.
بسیاری از نظریهپردازان مطرح حوزهی عكاسی را به خاطر سرشت بینا رشتهاییاش مورد توجه قرار میدهند. شاید تنها خصلت غالب این رسانه انعطافپذیریاش باشد. این نكته با كاربردهای گوناگون این رسانه در عرصه فرهنگروشن میشود. كاربردهایی كه تنها بخش اندكی از آنها وجهی هنری دارند.
نخستین تاریخ جامع عكاسی بو مونت نیوهال بود. به عنوان كاتالوگ نمایشگاهی در «موزه هنر مدرن» با نام «عكاسی: 1937-1839» نوشته بود، نقش بسیار مهمی در مورد پذیرش قرارگرفتن عكاسی به عنوان یك شكل هنری مشروع ایفاكرد.
در اوایل سده بیستم، شكافی میان دو گونه عكاسی در آمریكا پدید آمد؛ گونهیی كه از خصلت اجتماعی این رسانه بهرهمیگرفت و گونهئی كه با برداشت نابگرایانهی عكاسی «هنری» همخوان بود.
این شكاف موجود میان عكاسی هنری و عكاسی مستند رویارویی دو اسطورهی عامیانه یكی نمادگرا و دیگریواقعگراست.
در كار نابگرایان، از آن جا كه هنر بیان حقیقت درونی به شمار میرود عكاسی یك نهان بین است. اما در عكاسیمستند عكاس یك شاهد و عكس گزارشی از حقیقت تجربی است.
در اروپا عكاسان اجتماعی، كارشان را بر پایهی واقع گرایی طبقاتی استوار كرده بودند. والتر بنیامین از نخستیننظریهپردازانی بود كه در بستری سیاسی در باره عكاسی دست به قلم برد.او تأثیر تكنولوژی بر شاخههای مختلف هنررا مورد توجه قرار داده است. با تكثیر مكانیكی كه به واسطه عكاسی امكانپذیر شد اقتدار اثر هنری، یا به تعبیر بنیامین«هاله»ی بیهمتای آن از بین میرود. حال انبوه نسخههای بدل جای نسخهی اصل را میگیرد. یكی از عمیقترین عواقب تكثیر مكانیكی برای هنر كه بنیامین در مقابله خود به آن پرداخته رسیدن به این تصور میباشد كه هنر دیگر مبتنیبر آئین نبوده، بلكه بر پایهی سیاست استوار شده است. اساس این تصور را كاهش فاصلهی موجود میان بیننده و اثرهنری تشكیل میداد. با افزایش دسترسپذیری اثر هنری، ارزش آئینی آن كاهش مییابد.
سرآغاز اندیشهی پسیمدرن در هنر را میتوان در ساختارگرایی و پساساختارگرایی به ویژه در نوشتههای رولان بارت یافت. نوشتههای بارت اهمیت خاصی در زمینهی عكاسی و تكوین یك «نظریهی عكاسی» دارند. بارت در مقالهی «پیامعكاسانه» (1961) «نوع» خاصی از عكاسی یعنی عكاسی مطبوعات را مورد بررسی قرار میدهد. جریانهای تازه دنیای هنردر اواخر دههی هفتاد عكاسی را در محور نقدهای خود بر مقولهی «بازنمایی» قرار دادند. این روی كرد متخصصان هنرمفهومی به عكاسی در اواخر دههی شصت و در دههی هفتاد، اساساً از اشتیاقی مدرنیستی به خلق هنری نشأتمیگرفت كه برداشتهای سنتی از ماهیت هنر را متزلزل میسازد.
دامنهی تأثیرگذاری هنر مفهومی حوزههای سنتیتر عكاسی را نیز فرا گرفت. اگرچه عكاسی به عنوان یك شكل هنریمدرنیستی پذیرفته شده بود، مقتضیات این هدف، یعنی خلوص و خودآئینی عكاسی به عنوان یك رسانه، دیگر از جملهمسائل مطرح در دنیای هنر به شمار نمیرفتند. جالب آن كه توجه فزاینده به این رسانه به نوبهی خود ارزش اقتصادیآن در دنیای هنر را افزایش داده است. محوریتیابی عكاسی به این معنا است كه عكاسی دیگر چون گذشته در دنیای هنر غریبه نیست. در دههی هشتاد دنیای هنر به طرز فزایندهیی به عكاسی به عنوان راهی برای برقراری تماس تازهیی باامور اجتماعی و درنتیجه به عنوان وسیله برای جانبخشی دوباره به كالبد هنر توجه نشان داد. عكاسی در اكثر آثار ایندوره محملی برای نقد محسوب میشود؛ آثار اولیه سیندی شرمن معطوف به راهیابی به نوع نگاه عكسهای فیلمهایهالیوودی به منظور افشای ایدئولوژی عامل در آنها بود.
در دهه نود، جاناتان كرری (1990) با مردود دانستن روایت خطی پیشرفت فنی كه از «اتاقِ تاریك» (كامرا آبسكورا)آغاز شده به عكاسی امروزی میانجامد، سرمشق تازهیی برای تفكر در باب عكاسی در چهار چوب چشمانداز غرب ارائه میكند. نظری در اوایل سدهی نوزدهم را نشان میدهد كه طی آن راستای بحث از نورشناسی هندسی بهبرداشت فیزیولوژیكی از بینایی معطوف میشود. در گزارشهای تاریخی پیشین از سیر تحولات عكاسی «اتاق ِتاریك» به عنوان الگوی دوربینهای امروزی مورد توجه قرار میگیرد اما او در بحث خود این طرز فكر را كنار می گذارد وسرمشق جدید او تازه ترین جهتگیریهای رسانهی عكاسی به سوی فنآوریهای رایانهای است.
فهرست منابع و مآخذ:
1) حركت نور در زمان
light moving in time
William.C.Wess university of california press 1992
2) دوربین - چشم، دیالكتیك یك استعاره
The camera - Eye. Dialecties of a mataphore.
3) مبانی چشم پزشكی - دكتر محمد علی جوادی - انتشارات تیمورزاده.
4) [Barthes, Rolan] باروت رولان بارت - فوكرو - آلتوسر - ترجمه =پیام یزدانجو چاپ اول 1379 نشر مركز
5) راهنمای ادراك - نوشته آرام بونیتون
Hand book of Perception
6) Le Seminarie نوشته ژاك لكان
7) تاریخ سینمای هنری - الریش گرگور و اونوپاتالاس ترجمه دكتر هوشنگ طاهری - انتشارات ماهور
8) An American Century of Phitography From Dry-PIATE TO DIGITAL. چاپ 1999.
9) پایان نامه چشم – دوربین دیالكتیك یك استعاره. نگارنده: عبدالخالق طاهری. استاد راهنما: شهاب الدین عادل. استاد مشاور: اسماعیا بنی اردلان
10) پایان نامه انطباق شكل و محتوا از طریق رنگ در سینما. نگارنده: شهرام آذرنگی. استاد راهنما: شهاب الدین عادل. استاد مشاور: اكبر عالمی – دكتر سیروس یگانه.
11) سایت اینترنتی: www.Art.com